EMDR behandeling kind en jeugd

Wat is het effect van de EMDR behandeling?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie wanneer je last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten.

EMDR is een bewezen effectieve methode. Klachten verminderen of verdwijnen na behandeling uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is. EMDR werkt relatief snel. Vaak zijn 3-5 sessies al voldoende mits het om enkelvoudige trauma gaat. Bij complex trauma (herhaaldelijk en meerdere onveilige traumatische gebeurtenissen), zijn er vaak meerdere sessies nodig. Tijdens EMDR wordt er veel minder gesproken dan bij andere therapie.

Aanmelding

Zijn er nog vragen of wil je een startgesprek? Neem gerust contact op via het kopje contact & aanmelden of via onderstaande button. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen, zie hiervoor onze contactgegevens

MeiDy Aanbod

MeiDy behandeling

MeiDy behandeling Wij bieden o.a. de volgende behandelingen aan: • Preverbaal trauma • EMDR kind en jeugd • Diagnostiek kinderen • Systeemtherapie • Diagnostiek kind en jeugd • cognitieve gedragstherapie

MeiDy wenje ouder & kind

MeiDy wenje O&K (ouder&kind) is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy wenje O&K, woon je samen met andere ouders en hun kind(eren).

MeiDy ambulant

Voor ons zijn de eerste duizend dagen van een kind erg belangrijk. Zowel intramuraal als extramuraal kan MeiDy hierin ondersteunend zijn. Wij geven ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Daarnaast is onze visie onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen. Wij bieden therapie en begeleiding aan. Ons zorgaanbod bevat vele elementen uit de zienswijze van de IMH: Infant Mental Health. Daarnaast bieden wij ook ambulante ondersteuning aan personen met psychosociale problematiek  (inclusief GGZ) en / of verstandelijke beperking. Onze doelgroep bestaat uit kinderen, tieners, adolescenten, gezinnen, volwassen en ouderen.

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy