EMDR behandeling kind en jeugd

Wat is het effect van de EMDR behandeling?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie wanneer je last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten.

EMDR is een bewezen effectieve methode. Klachten verminderen of verdwijnen na behandeling uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is. EMDR werkt relatief snel. Vaak zijn 3-5 sessies al voldoende mits het om enkelvoudige trauma gaat. Bij complex trauma (herhaaldelijk en meerdere onveilige traumatische gebeurtenissen), zijn er vaak meerdere sessies nodig. Tijdens EMDR wordt er veel minder gesproken dan bij andere therapie.

Aanmelding

Zijn er nog vragen of wil je een startgesprek? Neem gerust contact op via het kopje contact & aanmelden of via onderstaande button. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Wij hebben een wachtlijst tot 1 maart 2023

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen, zie hiervoor onze contactgegevens

MeiDy Aanbod

MeiDy behandeling

MeiDy biedt diverse behandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

MeiDy wenje ouder & kind

MeiDy wenje O&K (ouder&kind) is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy wenje O&K, woon je samen met andere ouders en hun kind(eren).

MeiDy ambulant

Wij geven ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy