Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (cgt)

Cognitieve gedragstherapie is een behandelvorm die ingezet kan worden voor uiteenlopende problematiek. In de praktijk van MeiDy gebruiken we interventies uit de CGT om de behandeling zo passend mogelijk aan te laten sluiten bij jouw hulpvraag. Bij cognitieve gedragstherapie krijg je inzicht in hoe denken, voelen en doen invloed hebben op elkaar. Het helpt jou om op een goede manier met jouw problemen om te gaan. Bijvoorbeeld door anders over bepaalde situaties te denken en hier vervolgens anders mee om te gaan. Via gesprekken met de therapeut leer je welke negatieve gedachten of ideeën je hebt en of deze kloppen. De therapeut leert jou om deze negatieve gedachten te vervangen door meer positieve en helpende gedachten. Zowel tijdens de behandeling als thuis kan je oefeningen krijgen om grip te krijgen op jouw gedachten en gedrag.   

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen, zie hiervoor onze contactgegevens

MeiDy Aanbod

MeiDy behandelpraktijk

‘’Niet een diagnose maar jouw hulpvraag is uitgangspunt van onze behandeling’’. Wij bieden hulp aan bij traumagerelateerde problematiek, hechtingsgerelateerde problematiek en relationele problematiek. Ben jij benieuwd naar ons behandelaanbod?

MeiDy wenje ouder & kind

MeiDy wenje O&K is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy wenje O&K woon je samen met andere ouder(s) en hun kind(eren). Wij werken veelal in opdracht van een verwijzer om het ouderschap in kaart te brengen of het verstevigen van ouderschap.

MeiDy ambulant

Wij geven ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy