EMDR behandeling kind en jeugd

EMDR behandeling?

Emdr is een behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken. Een traumatische ervaring kan van alles zijn, bijvoorbeeld een: medische ingreep, auto-ongeluk, pesterijen etc. Wanneer je deze nare gebeurtenis niet kan vergeten en je daardoor klachten krijgt in het dagelijks leven is het goed om deze nare gebeurtenis ‘op te ruimen’. EMDR is hiervoor een goede methode. Bij EMDR worden de traumatische herinneringen eerst opnieuw geactiveerd in het geheugen en gelijktijdig wordt er een afleidende taak aangeboden, bijvoorbeeld oogbewegingen of trommelen. Doordat je wordt afgeleid, verminderd de spanning en het nare gevoel en ga je op een andere manier naar de gebeurtenis kijken. Je zal merken dat je klachten hierdoor afnemen.  

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen, zie hiervoor onze contactgegevens

MeiDy Aanbod

MeiDy behandelpraktijk

‘’Niet een diagnose maar jouw hulpvraag is uitgangspunt van onze behandeling’’. Wij bieden hulp aan bij traumagerelateerde problematiek, hechtingsgerelateerde problematiek en relationele problematiek. Ben jij benieuwd naar ons behandelaanbod?

MeiDy wenje ouder & kind

MeiDy wenje O&K is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy wenje O&K woon je samen met andere ouder(s) en hun kind(eren). Wij werken veelal in opdracht van een verwijzer om het ouderschap in kaart te brengen of het verstevigen van ouderschap.

MeiDy ambulant

Wij geven ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy