Systeemtherapie

Systeemtherapie, gezinstherapie/partner-relatietherapie 

Systeemtherapie, ook wel gezinstherapie of partner-relatietherapie, is een therapie waarbij de aandacht niet op het individu ligt, maar op wat zich afspeelt tussen de individuen die met elkaar samenleven of nauw met elkaar verbonden zijn (het systeem). Systeemtherapie gaat ervan uit dat een probleem of een klacht nooit op zichzelf staat. Tijdens de therapie wordt besproken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op het probleem en op alle betrokken. Een systeemtherapeut onderzoekt samen met het systeem de klacht of het probleem. Hoe is het probleem ontstaan, op welke manier heeft iedereen last van het probleem, welke veranderingen zijn gewenst en welke stappen moeten we nemen om tot verandering te komen? Het doel van de systeemtherapie is dat mensen elkaar beter gaan begrijpen, elkaar meer kunnen waarderen en samen leren zoeken naar oplossingen.  

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen, zie hiervoor onze contactgegevens

MeiDy Aanbod

MeiDy behandelpraktijk

‘’Niet een diagnose maar jouw hulpvraag is uitgangspunt van onze behandeling’’. Wij bieden hulp aan bij traumagerelateerde problematiek, hechtingsgerelateerde problematiek en relationele problematiek. Ben jij benieuwd naar ons behandelaanbod?

MeiDy wenje ouder & kind

MeiDy wenje O&K is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy wenje O&K woon je samen met andere ouder(s) en hun kind(eren). Wij werken veelal in opdracht van een verwijzer om het ouderschap in kaart te brengen of het verstevigen van ouderschap.

MeiDy ambulant

Wij geven ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy