• darkblurbg
  MeiDy Ambulant | Jeugd & Gezin
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Ouder & Kind Huis
  WELKOM!!
 • darkblurbg
  MeiDy | intensieve ambulante gezinsbehandeling
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.

Mindful MeiDyn baby 

Vanaf juni starten wij met Mindful MeiDyn baby, een stressregulatie training. De training bestaat uit 10 sessie. De eerste sessie betreft de intake. Na de intake zijn er 8 wekelijkse sessies van 2 uur, waarvan 6 sessies in groepsverband met anders ouders en baby's is en twee sessies één op één met jou en je baby. Na een aantal weken is er een follow-up sessie met alle andere ouders en baby’s samen om de training te evalueren. De training wordt in principe gegeven aan groepjes van 4 tot 6 ouders met hun baby en wordt gegeven door een mindfulness trainer en een infant-specialist. De mindfulness trainer is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk geven van de training. Zij houdt de lijn van de training vast. De infant-specialist heeft aandacht voor de interactie tussen ouder en baby.

In de training leren ouders om zich, ondanks de aanwezigheid van hun baby, bewust te worden van hun eigen ervaringen, goed voor zichzelf te zorgen en vriendelijk voor zichzelf te zijn. Ze leren ook om hun volledige aandacht op hun baby te kunnen richten, stil te staan bij de ervaringen van hun baby zodat ze zo goed mogelijk kunnen inspelen op de behoefte van hun baby. Tenslotte leren ze om mindfulness toe te passen in stressvolle situaties met hun baby, bijvoorbeeld wanneer hun baby huilt en ze zich onzeker, onmachtig of gefrustreerd voelen. Door dit allemaal te oefenen in aanwezigheid van de baby’s is het makkelijker de geleerde vaardigheden thuis toe te passen in de situaties waarin ze die het meest nodig hebben.

Onderstaand de thema's van de verschillende sessies:

 • Je bewust worden van de automatische piloot 
 • Oefenen met écht kijken naar je baby 
 • Weer in contact komen met jezelf 
 • Sensitief reageren op je baby 
 • Zorgen voor jezelf op moeilijke momenten 
 • Afstand en nabijheid: het hoort er allebei bij 
 • Omgaan met verwachtingen van jezelf en de omgeving 
 • Mindful ouderschap: vallen en opstaan

 

 

Aanmelding

Aanmelden voor deze training kan via het kopje contact & aanmelden of de button onderaan deze pagina.

Indien de inschatting wordt gemaakt dat deze training aansluit wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er kennis gemaakt worden met de trainster en de eventuele praktijkruimte. Ook is het mogelijk om op een andere locatie af te spreken.

De trainster kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van jou.

Vergoedingsmogelijkheden

Met een geldige verwijzing is het mogelijk dat de Mindful MeiDyn baby training voor jou wordt vergoed. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of appen, zie hiervoor onze contactgegevens 

 

Contact opnemen

Contact informatie

MeiDy  Ondersteuning 

Jeugdwet en WMO

Neem contact op MeiDy 

Bereikbaar maandag t/m vrijdag:

09.00-16.00 uur

Bel : 06 38 24 50 83  

App : 06 38 24 50 83 
Mail : info@meidy.nl

 

 

Bezoek adres: GJ van der Meistrjitte, achterkant vanNij Tjaerda

Postadres: Nijewei 38 I 9104 DL I Damwâld

 

MeiDy Wenje:

KvK Nummer: 74131168

AGB-code: 98104111

MeiDy Ambulant:

KvK Nummer: 76885615

AGB-code: 98104714

ISO 9001:2015 gecertificeerd registratienummer: 2249244