• darkblurbg
  MeiDy Ambulant | Jeugd & Gezin
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Ouder & Kind Huis
  WELKOM!!
 • darkblurbg
  MeiDy | intensieve ambulante gezinsbehandeling
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.

Mindful MeiDyn baby 

Mindful MeiDyn baby is een mindful parenting training, voor ouders met een baby of dreumes tot 18 maanden oud. Het primaire doel van de training is het leren omgaan met ouderschaps- stress. De stress die jij kan ervaren hangt bijvoorbeeld samen met moeilijkheden in de relatie tussen jou en je baby, heb je veel stress ervaren tijdens je zwangerschap of de geboorte, ervaar je stressvolle omstandigheden binnen je gezin? Dan is deze training wellicht geschikt voor jou. Wanneer jij stress ervaart binnen deze eerste maanden van je baby, kan dit van invloed zijn op de basis van je relatie tussen jou en je baby. 

Wat leer je in de training

In de training leer jij als  ouders, ondanks de aanwezigheid van je baby, bewust te worden van je eigen ervaringen, goed voor jezelf te zorgen en vriendelijk voor jezelf te zijn. Je leert ook om je volledige aandacht op je baby te kunnen richten, stil te staan bij de ervaringen van je baby zodat jij zo goed mogelijk kan inspelen op de behoefte van jouw baby. Tenslotte leer je om mindfulness toe te passen in stressvolle situaties met jouw baby, bijvoorbeeld wanneer jouw baby huilt en jij als ouder je onzeker, onmachtig of gefrustreerd voelt. Door dit allemaal te oefenen in aanwezigheid van de baby is het makkelijker de geleerde vaardigheden thuis toe te passen in de situaties waarin je die het meest nodig hebt. Je krijgt tijdens de training oefening toegereikt die je ook thuis gaat oefenen. 

Onderstaand de thema's van de verschillende sessies:

 • Je bewust worden van de automatische piloot 
 • Oefenen met écht kijken naar je baby 
 • Weer in contact komen met jezelf 
 • Sensitief reageren op je baby 
 • Zorgen voor jezelf op moeilijke momenten 
 • Afstand en nabijheid: het hoort er allebei bij 
 • Omgaan met verwachtingen van jezelf en de omgeving 
 • Mindful ouderschap: vallen en opstaan

Praktisch

De training bestaat uit 10 wekelijkse sessies. De eerste sessie betreft de intake. Na de intake zijn er 8 wekelijkse sessies van 2 uur, waarvan 6 sessies in groepsverband met andere ouders en baby's. Tijdens de lessen is er een korte pauze ingelast. Er zijn twee sessies zonder je baby dit is lesdag 1 en lesdag 5. De terugkomsessie is 8 weken na de laatste lesdag. Deze sessie is met alle andere ouders en de baby's samen, we gaan dan de training evalueren. De training wordt aan groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 ouders met hun baby gegeven. De training wordt geven door de mindfulness trainer en een assistent. De mindfulness trainer is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk geven van de training en de assistent heeft aandacht voor de interactie tussen de ouder en de baby. 

vanaf september 2021 starten we met nieuwe groepen. 

Aanmelding

Aanmelden voor deze training kan via het kopje contact & aanmelden of de button onderaan deze pagina.

Indien de inschatting wordt gemaakt dat deze training aansluit wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er kennis gemaakt worden met de trainster en de eventuele praktijkruimte. Ook is het mogelijk om op een andere locatie af te spreken.

De trainster kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van jou.

Vergoedingsmogelijkheden

Met een geldige verwijzing is het mogelijk dat de Mindful MeiDyn baby training voor jou wordt vergoed. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of appen, zie hiervoor onze contactgegevens 

 

Contact opnemen

Contact informatie

MeiDy  Ondersteuning 

Jeugdwet en WMO

Neem contact op MeiDy 

Bereikbaar maandag t/m vrijdag:

09.00-16.00 uur

Bel : 06 38 24 50 83  

App : 06 38 24 50 83 
Mail : info@meidy.nl

 

 

Bezoek adres: GJ van der Meistrjitte, achterkant vanNij Tjaerda

Postadres: Nijewei 38 I 9104 DL I Damwâld

 

MeiDy Wenje:

KvK Nummer: 74131168

AGB-code: 98104111

MeiDy Ambulant:

KvK Nummer: 76885615

AGB-code: 98104714

ISO 9001:2015 gecertificeerd registratienummer: 2249244