• darkblurbg
  MeiDy Ambulant | Jeugd & Gezin
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Ouder & Kind Huis
  WELKOM!!
 • darkblurbg
  MeiDy | intensieve ambulante gezinsbehandeling
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.

Mâl MeiDy - psycho-educatie hechting 

Mâl MeiDy is een training voor moeder(s) en/of vader(s) met hun jonge kind vanaf 1,5 jaar tot 12 jaar, waarbij de hechting bedreigd is. In deze training wordt op een positieve en spelende manier de hechting bevorderd om jou als ouder meer inzicht te geven in het belang van hechting. Dit wordt gedaan door middel van psycho-educatie. 

Wat betekent hechting eigenlijk? 

Het vermogen tot hechten is een aangeboren overlevingsmechanisme. Baby’s en kinderen verlangen ernaar om bij hun ouders te zijn. Deze gehechtheid zorgt ervoor dat ze de eerste paar jaar van hun leven kunnen overleven. De meeste ouders zijn ingesteld om "verliefd” te worden op hun kinderen en een band met hen te ontwikkelen. Wanneer het goed verloopt, hebben de ouders het sterke verlangen om met hun kind(eren) samen te zijn, het zorgt ervoor dat baby!s verzorgd worden en zich veilig voelen. Wanneer ouders zowel in de emotionele als de fysieke behoeften van hun kinderen voorzien, zorgt dit voor meer dan alleen een algemeen welbevinden. Deze kinderen ontwikkelen hierdoor een "veilige gehechtheidsrelatie”: een vertrouwde kijk op de wereld die later terugkomt in andere relaties en zorgt voor een overheersend gevoel van veiligheid en vertrouwen in zichzelf en de wereld en de mensen om hem/ haar heen. Voor een goede hechting is het van belang om continu op je kind af te stemmen.

Aanmelding

Aanmelden voor deze training kan via het kopje contact & aanmelden of de button onderaan deze pagina.

Indien de inschatting wordt gemaakt dat deze training aansluit wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er kennis gemaakt worden met de trainster en de eventuele praktijkruimte. Ook is het mogelijk om op een andere locatie af te spreken.

De trainster kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van jou.

Vergoedingsmogelijkheden

Met een geldige verwijzing is het mogelijk dat de Mâl MeiDy training voor jou wordt vergoed. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of appen, zie hiervoor onze contactgegevens 

 

Contact opnemen

Bezoek en post adres:                          Haadwei 51A                                      9104 BC Damwâld

Bel 06 38 24 50 83          info@meidy.nl

ISO 9001:2015 gecertificeerd registratienummer: 2249244