• darkblurbg
  MeiDy Ambulant | Jeugd & Gezin
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Ouder & Kind Huis
  WELKOM!!
 • darkblurbg
  MeiDy | intensieve ambulante gezinsbehandeling
  Onze ondersteuning is doelgericht, duurt zo kort als kan en zo lang als nodig.

Sterk MeiDy - weerbaarheidstraining Rots en Water 

“Elk mens is idealiter zowel Rots (krachtig, standvastig, assertief) als Water (sociaal, empathisch, gericht op anderen).”

Wil jij assertiever, socialer, meer zelfvertrouwen en weerbaarder worden? Dan is deze training voor jou bestemd.

Samen MeiDy leer je om weerbaarder te worden. De training is gericht op het vergroten van je weerbaarheid. Je leert hoe je op moet komen voor jezelf, maar daarbij wel de ander respectvol behandelt. Je zelfvertrouwen zal hierdoor groeien, je ontwikkelt sociale vaardigheden en leert  omgaan met lastige situaties zoals kritiek krijgen, pesten, ruzie.

Met allerlei bewegingsoefeningen leer je hoe je de balans kunt vinden tussen deze twee elementen. Een Waterfiguur zal bijvoorbeeld gaan leren als een 'pauw' te gaan lopen: schouders omlaag, rug recht, kin omhoog, blik vooruit in plaats van de 'tunnel houding' die veel schuchtere personen aannemen (kromme schouders, gebogen hoofd, zachte stem, aarzelende stem). Het Waterfiguur zal leren dat je uitstraalt wat je van binnen voelt en dat anderen daar op reageren. En hij zal ervaren dat er een sterk verband is tussen lichaamstaal en zijn gevoel.

Door onder andere stevig staan en een juiste ademhalingstechniek leer je hoe je op een adequate manier, als Rotsfiguur, voor jezelf op kunt komen. Je krijgt concrete handvaten, zodat jij gemakkelijker met lastige situaties (denk aan groepsdruk, drukke omgevingen en pesterijen) om kunt gaan. Je staat letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen en durft zo meer op jezelf  te vertrouwen.

De training wordt gegeven vanaf minimaal twee deelnemers. De training bestaat uit een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 60 minuten en een evaluatiegesprek. In totaal zijn er 10 bijeenkomsten. De training is geschikt voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. 

 

Aanmelding

Aanmelden voor deze training kan via het kopje contact & aanmelden of de button onderaan deze pagina.

Indien de inschatting wordt gemaakt dat deze training bij je aansluit wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er kennis gemaakt worden met de train(st)er en de praktijkruimte. Ook is het mogelijk om op een andere locatie af te spreken.

De train(st)er kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van jou.

Vergoedingsmogelijkheden

Met een geldige verwijzing is het mogelijk dat de Mâl MeiDy training voor jou wordt vergoed. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden, neem contact op via het contactformulier!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen of appen, zie hiervoor onze contactgegevens 

 

Contact opnemen

Bezoek en post adres:                          Haadwei 51A                                      9104 BC Damwâld

Bel 06 38 24 50 83          info@meidy.nl

ISO 9001:2015 gecertificeerd registratienummer: 2249244