• darkblurbg
  MeiDy Wenje | Tijdelijke Opvang
  Nieuwsgierig naar deze super leuke locatie?
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Tijdelijke Opvang
  WELKOM!!
 • darkblurbg
  MeiDy Wenje | Tijdelijke Opvang
  Nieuwsgierig naar deze super leuke locatie?

MeiDy wenje is voor een  ( aanstaande) ouder en kind waar zij  tijdelijk kunnen verblijven. In het ouder & kind huis van MeiDy woon je samen met andere ouders en hun kind(eren). Bij Meidy krijg je een eigen ingerichte studio, met badkamer en  toilet. deze zijn geschikt voor 1 ouder met maximaal 2 kinderen.

Je kunt ook gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en de tuin, hier kun je andere ouders en hun kind(eren) ontmoeten. In het ouder & kind huis is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Hierdoor is er altijd hulp en begeleiding aanwezig voor jou en jouw kindje.

Werkwijze MeiDy Wenje

In het ouder & kind huis gaan we ervan uit dat ieder kind moet kunnen groeien en ontwikkelen in een veilige situatie. Soms heb je daar hulp bij nodig en gaat dat niet vanzelf. Bij ons begint een traject vaak met een ouderschaps beoordeling. Meestal zal je bij ons komen wonen omdat er zorgen zijn over het ouderschap en de veiligheid van je kind. Wij gaan op zoek naar jouw krachten en leerpunten. We kijken daarbij of het ouderschap ‘goed genoeg’ is.  

De definitie van ‘goed genoeg ouderschap’ (GGO) is: een stabiele, zorgzame en liefdevolle ‘bemoedering’ van het kind, waardoor het kind zich goed ontwikkelt. In het ouder en kind huis werken we vanuit de gedachte dat als het ouderschap ‘goed genoeg’ is, we tevreden zijn. Het hoeft dus niet ‘uitmuntend’ of ‘goed’ te zijn. Goed genoeg is goed genoeg! Dan is het veilig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

De bovenstaande definitie betekent dat  het ouderschap goed genoeg is als jij als ouder op een passende manier tegemoet komt aan de behoeften van je kind. We gaan er vanuit dat elk kind basisbehoeften heeft zoals behoefte aan lichamelijke verzorging, voeding en bescherming. Daarnaast zijn er ook emotionele behoeften:

 

 • liefde, zorg en verbintenis
 • controle en het consistent stellen van grenzen
 • het stimuleren van de ontwikkeling

 

Elke ouder heeft daarbij zijn eigen capaciteiten en vaardigheden. Je moet als ouder  in kunnen spelen op die basisbehoeften van het kind of dat kunnen (en willen) leren. Het is voor ons werk in het Ouder en Kind huis belangrijk om de ouder goed te leren kennen (wat zijn jouw sterke kanten en waar loop je tegenaan?) en ook de specifieke behoeften van jouw kind te leren kennen (wat is passend en nodig voor dit kind?). Dan kunnen we (samen met jou) beoordelen of het ouderschap wat je laat zien  ‘goed genoeg’ is.

Samen met de ouder werken en naast de ouder staan is daarbij heel belangrijk! We bieden de ouders en kinderen op verschillende manieren ondersteuning, afhankelijk van wat er bij de ouder past. Er zijn gesprekken met de ouder, we kunnen werken m.b.v. video opnames, we ondersteunen bij het bevorderen van de hechting, we hebben regelmatig thema-ochtenden en bieden opvoedingsondersteuning. Ook bieden we de ouders activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals sportactiviteiten en creatieve ochtenden. 

Wij werken samen met Isis kraamzorg, Chr. basisschool de Bron Damwâld, consultatiebureau Damwâld, huisarts Damwâld, gecertificeerde instellingen in heel Nederland, wijkteams, jeugdteams vanuit alle gemeenten in Friesland en daarbuiten.

  

Om bij ons te mogen wonen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

Je bent welkom in het ouder en kind huis in Damwâld. Zijn er nog vragen of wil je een startgesprek? Neem gerust contact op met:

Sjoukje I Teamleider Wenje  T  06 49 70 09 74 I Of via het kopje contact & aanmelden 

Vraag je hulpverlener, gezinsvoogd om je hierbij te helpen. Wij beantwoorden graag je vragen!

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag neem contact met ons op, dat kan via onderstaand contactformulier je mag ons ook altijd bellen of appen zie hiervoor onze contactgegevens 

 

Contact opnemen

Contact informatie

MeiDy  Ondersteuning 

Jeugdwet en WMO

Neem contact op MeiDy 

Bereikbaar maandag t/m vrijdag:

09.00-16.00 uur

Bel : 06 38 24 50 83  

App : 06 38 24 50 83 
Mail : info@meidy.nl

 

 

Bezoek adres: G.J. van der Meistrjitte, achterkant van Nij Tsjaarda

Postadres: Nijewei 38 I 9104 DL I Damwâld

 

MeiDy Wenje:

KvK Nummer: 74131168

AGB Code: 98104111

MeiDy Ambulant:

KvK Nummer:76885615

AGB Code: 98101781

HKZ gecertificeerd registratienummer.: 27761/1.1