Systeemtherapie

Home » Aanbod » MeiDy behandelpraktijk » Systeemtherapie

Systeemtherapie, gezinstherapie/partner-relatietherapie

Systeemtherapie, ook wel gezinstherapie of partner-relatietherapie, is een therapie waarbij de aandacht niet op het individu ligt, maar op wat zich afspeelt tussen de individuen die met elkaar samenleven of nauw met elkaar verbonden zijn (het systeem). Systeemtherapie gaat ervan uit dat een probleem of een klacht nooit op zichzelf staat. Tijdens de therapie wordt besproken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op het probleem en op alle betrokken. Een systeemtherapeut onderzoekt samen met het systeem de klacht of het probleem. Hoe is het probleem ontstaan, op welke manier heeft iedereen last van het probleem, welke veranderingen zijn gewenst en welke stappen moeten we nemen om tot verandering te komen? Het doel van de systeemtherapie is dat mensen elkaar beter gaan begrijpen, elkaar meer kunnen waarderen en samen leren zoeken naar oplossingen.

Aanmelden Systeemtherapie

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via het contactformulier op de website. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen. Zie hiervoor onze contactgegevens

Contact opnemen

MeiDy aanbod

MeiDy behandelpraktijk

Wij bieden hulp aan wanneer er sprake is van verstoorde systemen. Er is bijvoorbeeld sprake van ruzie tussen ouder en kind of je voelt je niet begrepen door je partner. Daarnaast bieden wij basis diagnostiek. Ben jij benieuwd naar ons behandelaanbod?

Meer informatie

MeiDy Ouder-Kind

MeiDy Ouder-Kind is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy Ouder-Kind leef je samen met andere ouder(s) en hun kind(eren), maar beschik je over een eigen studio. In opdracht van een verwijzer brengen wij het ouderschap in kaart of werken we aan het verstevigen van ouderschap.

Meer informatie

MeiDy ambulant

Wij geven (intensieve) ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Meer informatie

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy


Meer informatie

Aanmelding


Meer informatie

Wachtlijst


Meer informatie