Systeemtherapeut / systeemwerker locatie Ouder – Kind en ambulant

Home » Werken bij MeiDy » Systeemtherapeutisch werker (io)/ IAG (io)

Systeemtherapeutisch werker (io)/ IAG (io)

Opleidingsniveau: HBO-SKJ/ HBO+

Uren: 16-28 uren per week (uren in overleg)

Plaats: Damwoude

 

Het ouder- en kind huis

Elk kind hoort op te groeien op een veilige plek. Wij geloven dat kinderen zich het beste ontwikkelen als ze een passend en stabiel thuis hebben. Hiermee hebben ze een gedegen basis om een eigen plek in de samenleving te vinden.

Wanneer er (ernstige) zorgen bestaan ten aanzien van de ontwikkeling en/of de veiligheid van een kind, waarbij een uithuisplaatsing wordt overwogen of al heeft plaatsgevonden, kan opname bij het Ouder-Kind huis worden overwogen. Binnen de gezinsopname krijgen de ouders een kans om te laten zien dat zij met behulp van een intensief traject kunnen komen tot stabiel en goed genoeg ouderschap waardoor kinderen weer gezond en veilig kunnen opgroeien. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen ouder en kind. Het uiteindelijke doel is dat de ouder en het kind weer zelfstandig verder kunnen, in een veilige leefomgeving zonder of met behulp van ambulante ondersteuning.

In het Ouder-Kind huis wordt zorg gedragen voor (jong)volwassenen en hun baby(‘s) en kind(eren).

Ambulant

Het ambulante team biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 jaar tot 18 jaar, gericht op de opvoeding en ontwikkeling van het kind. We spelen preventief in op hechtingsproblematiek en willen uithuisplaatsingen voorkomen. Tevens bieden we ook begeleiding en behandeling in het contact herstel tussen ouder(s) en kinderen door onder andere begeleide omgang en behandeling. Daarnaast biedt het ambulante team ondersteuning aan personen met psychosociale problematiek en/of verstandelijke beperking.

Het doel van de ambulante ondersteuning is dat het gezin weer zelfstandig of gedeeltelijk met onze ondersteuning verder kan.

De functie

Jij biedt systeemgesprekken en behandeling aan de gezinnen die bij MeiDy verblijven en aan gezinnen die ambulante ondersteuning van MeiDy ontvangen. Je bent voornamelijk betrokken bij de ambulante casussen en in de voor en na trajecten van de gezinnen die worden opgenomen in ons ouder en kind huis.  De meeste afspraken zullen bij het gezin thuis plaats vinden. Ook kan het voorkomen dat je gesprekken voert op onze locatie ouder en kind in Damwoude. Je voert systeembehandelingen/gesprekken uit, je doet systeemonderzoek en pleegt interventies ten behoeve van het systeem. Je gaat met zowel ouders, kinderen als belangrijke anderen in gesprek. Je stelt een behandelplan op, voert deze uit in samenwerking met het multidisciplinaire team en coördineert binnen het systeem. MeiDy biedt alle ruimte om te sparren met de collega-systeemtherapeut en de gedragswetenschappers.

Wie ben jij?

 • Jij bent een systeemtherapeutisch werker met enkele jaren werkervaring met gezinnen;
 • Jij hebt een afgeronde opleiding tot STW mét beroepsregistratie SKJ en/of NVRG, als je in opleiding bent of voornemend bent op korte termijn te starten en de juiste werkervaring hebt dan nodigen we je uit om ook te reageren;
 • Of je hebt de opleiding IAG afgerond en beroepsregistratie SKJ, mocht je bezig zijn met deze opleiding en aantal jaren in het werken met gezinnen dan nodigen we je ook graag uit om te solliciteren;
 • Jij hebt affiniteit met de doelgroep (multi-problem gezinnen waarbij vaak LVB of psychiatrische problematiek onderliggend zijn);
 • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving met betrekking tot Jeugdzorg, zowel in vrijwillig als gedwongen kader;
 • Je kunt een VOG overleggen;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en denkt graag mee.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie als systeemtherapeutisch werker voor circa 16-28 uur per week (meer of minder uren in overleg);
 • Salariëring conform de CAO Jeugdzorg, afhankelijk van opleiding en ervaring (schaal 9/10);
 • Een arbeidsovereenkomst van zeven maanden, met de intentie deze te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Een dynamische, uitdagende en afwisselende functie;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • De mogelijkheid om aan te sluiten bij bedrijfsfitness en het leasen van een (elektrische) fiets.

Wil je meer weten of direct solliciteren?

Ben jij de nieuwe systeemtherapeutisch werker bij MeiDy? We zien je CV en motivatie graag tegemoet: backoffice@meidy.nl

Remko Jan van Dijk (bestuurder) of Anneke Ytsma (teamleider) kunnen je alles vertellen over deze functie. Je kunt contact opnemen met 06 82 65 40 14

 

 

 

Kennismaken MeiDy? Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op. Dat kan via het contactformulier op de website. Je mag ons ook altijd bellen of een berichtje via WhatsApp sturen. Zie hiervoor onze contactgegevens

Contact opnemen

MeiDy aanbod

MeiDy behandelpraktijk

Wij bieden hulp aan wanneer er sprake is van verstoorde systemen. Er is bijvoorbeeld sprake van ruzie tussen ouder en kind of je voelt je niet begrepen door je partner. Daarnaast bieden wij basis diagnostiek. Ben jij benieuwd naar ons behandelaanbod?

Meer informatie

MeiDy Ouder-Kind

MeiDy Ouder-Kind is een tijdelijke verblijfslocatie voor een (aanstaande) ouder en kind. Bij MeiDy Ouder-Kind leef je samen met andere ouder(s) en hun kind(eren), maar beschik je over een eigen studio. In opdracht van een verwijzer brengen wij het ouderschap in kaart of werken we aan het verstevigen van ouderschap.

Meer informatie

MeiDy ambulant

Wij geven (intensieve) ambulante ondersteuning aan gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op opvoeding en ontwikkeling. Onze visie is onder andere preventief in te spelen op hechtingsproblematiek en het voorkomen van uithuisplaatsingen.

Meer informatie

Zo kort als het kan,
zo lang als nodig.

Starten MeiDy


Meer informatie

Aanmelding


Meer informatie

Wachtlijst


Meer informatie